ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συνταγή για τα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίταρα, κανθαρέλλες) που θα βρείτε στη Στέρνα

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συνταγή για τα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίταρα, κανθαρέλλες) που θα βρείτε στη Στέρνα.

 

  • Σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 3 λεπτά
  • Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς
  • Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε τον ζωμό ώστε να μην είναι ξυνό το ρυζότο
  • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς
  • Ρίχνουμε τα άγρια μανιτάρια και ανακατεύουμε
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ρυζότο μας
  • Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λιγό νερό ακόμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ”ξεκουραστεί”
  • Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο κάθε φορά
  • Σωτάρουμε μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη
  • Μόλις το ρυζότο είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. (πρέπει το ρυζότο να είναι κρεμώδες)
  • Σερβίρουμε αμέσως με τα σωταρισμένα μανιτάρια και τρίβουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω